yadakyar

فروشگاه لوازم یدکی یدک یار در این بلاگ قصد دارد تا لوازم یدکی خودروها را مورد بررسی قرار دهد. برای خرید لوازم یدکی مورد نیاز خودروی خود ، میتوانید به سایت یدک یار مراجعه فرمایید.

yadakyar

فروشگاه لوازم یدکی یدک یار در این بلاگ قصد دارد تا لوازم یدکی خودروها را مورد بررسی قرار دهد. برای خرید لوازم یدکی مورد نیاز خودروی خود ، میتوانید به سایت یدک یار مراجعه فرمایید.

علت و روش پیشگیری از روغن سوزی ماشین

سه سیال اساسی و حیاتی خودرو سوخت، آب و روغن است. قطعاً روغن موتور مناسب مانند دو عامل دیگر با انجام وظایف خود منجر به بهبود کار موتور می شود. گاهی ممکن است "روغن سوزی ماشین" موجب شود تا عملکرد موتور مختل شود. در این صورت ابتدا لازم است که علائم سوختن روغن را متوجه شویم. سپس در ادامه نکاتی را در خصوص پیشگیری از روغن سوزی بدانیم.برای بدست آوردن اطلاعاتی در مورد علت روغن سوزی ماشین با ما تا انتها همراه باشید.

علت روغن سوزی ماشین چیست؟

توجه کنید که روغن سوزی ماشین (Oil Burning) در واقع یعنی این که، روغن وارد قسمت احتراق و فضای بالای پیستون می شود. از این رو در زمان احتراق خودرو، همراه با مخلوط هوا و سوخت حین جرقه زدن شمع می سوزد. به این اتفاق در اصطلاح می گوییم که (روغن‌سوزی) در موتور خودرو اتفاق افتاده است. در واقع روغن سوزی به حالتی گفته می‌شود که موتور خودرو همراه با سوخت، مقداری از روغن موجود در موتور را می سوزاند.

از این رو در ادامه این حالت سبب می شود تا به طور مستمر از میزان روغن موجود در موتور کم شود. دقت داشته باشید که اگر خودروی شما به گونه ای روغن بسوزاند که در فاصله ی تعویض روغن، سطح آن پایین بیاید، غیر طبیعی است. حتما در صورت مشاهده چنین موضوعی، به سرعت آن را بررسی کنید. روغن سوزی ماشین در موتور اتومبیل علاوه بر افزایش در مصرف سوخت، باعث افزایش آلاینده های زیست محیطی می شود. همچنین این موضوع عملکرد صحیح موتور را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.

دلایل روغن سوزی ماشین

مسائل و موضوعات مختلفی موجب روغن سوزی ماشین می شوند. این دلایل به شرح زیر هستند.

شکستن رینگ پیستون

ساییدگی جداره پیستون

خرابی یاتاقان ها

خرابی کاسه نمد

خرابی لاستیک گیت

خرابی شاتون ها

اصطکاک شدید گیت سوپاپ

خرابی شیر PVC

سوختن روغن گیربکس توسط موتور

سوختن روغن هیدرولیک توسط موتور

از کجا بفهمیم ماشین دچار روغن سوزی شده است؟

"علائم روغن سوزی ماشین" بسیار زیاد است. ازاین رو در ادامه نگاهی کلی بر این علائم خواهیم داشت.

دود نکردن خودرو

گاهی ممکن است دود نکردن خودرو موجب شود تا متوجه روغن سوزی خودرو شوید. از این رو حتما در این صورت، نشانگر روغن (Gage) موتور را چک نمایید. در صورتی که نشانگر سطح پایین را نشان می داد، احتمال سوختن روغن در موتور وجود دارد. میتوانید برای اطمینان بیشتر خودروی خود را در محل تمیزی پارک نمایید. سپس در مرحله بعد پس از گذشت ۸ ساعت خودرو را جابجا نمایید. اگر در زیر خودرو لکه های روغن وجود نداشت، احتمال روغن سوزی بسیار زیاد می باشد. در صورتی که لکه های روغن وجود داشت، موتور خودروی شما دارای نشتی یا سوراخ است. با مشاهده این مشکل باید در اسرع وقت  خودرو را تعمیرکنید.

شایان به ذکر است که راه های دیگری نیز برای تشخیص روغن سوزی وجود دارد. از این رو در ادامه به معرفی این مشکلات می پردازیم.

چرب بودن سر شمع های خودرو

بوی سوختن روغن در محفظه موتور و کاپوت ماشین

چرب بودن و روغنی بودن بخش داخلی لوله اگزوز خودرو

استفاده از ابزار دقیق برای تشخیص روغن سوزی مثل کمپرس سنج . برای اینکار، خودرو را روشن نموده و دود خروجی از اگزوز را چک کنید.احتمالا  از اگزوز دودهای سیاه، آبی و سفید خارج می شود. در این صورت حتما خودرو در مرحله روغن سوزی قرار گرفته است.

پیشگیری کردن از روغن سوزی ماشین

با پیشگیری کردن از روغن سوزی خودرو میتواند از هدررفت زمان و هزینه های گزاف تعمیرات خودرو خلاص شوید. روش‌های بسیاری وجود دارد تا به شما کمک کند از روغن سوزی خودرو خود جلوگیری کنید.

حتماً همیشه حواس تان به سطح روغن موتور باشد. در صورتی که حجم روغن موتور کاهش یافت، حتماً آن را پر کنید.

توجه داشته باشید که کیفیت روغن موتور باید بالا باشد. در این صورت خودرو دیر تر دچار روغن سوزی می شود.

به هیچ وجه موتوراتوموبیل را با موادی مانند گازوئیل شست‌ وشو ندهید.

کلام پایانی

در این مقاله به بررسی روغن سوزی ماشین پرداختیم. همچنین نکاتی را در خصوص اینکه چگونه متوجه روغن سوزی خودرو شویم، ارائه دادیم. عوامل بسیار زیادی میتوانند موجب روغن سوزی موتور شوند. از این رو حتماً در صورتی که متوجه روغن سوزی شدید، به تعمیرکار مراجعه کنید. چرا که این عامل میتواند آسیب جدی به قطعات موتور وارد کند. همچنین عملکرد صحیح خودرو را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد